ЕС дава 140 млн. евро за разработване на ваксина. Това обяви

...
ЕС дава 140 млн. евро за разработване на ваксина. Това обяви
Коментари Харесай

Европейският съюз отпуска 140 млн. евро за разработка на ваксина

 Европейски Съюз дава 140 млн. евро за създаване на ваксина. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов на ексклузивен брифинг през днешния ден. 

Борисов заяви най-важните решения, които са били взети на Европейския съвет нощес. Сред тях е противопоставяне на дезинформацията, работа за набиране на здравна инсталация за там където има потребност, увеличение на потенциала за осъществяване на проби. А едно от най-важните взети решения е да се поддържат научните проучвания,. Ще бъда заделени 140 милиона евро за 17 плана, в това число и подобен за ваксини.  

Относно блокираните в трети страни жители на Европейски Съюз, те ще могат а се приберат с дейната поддръжка на висшия представител и Европейска комисия. " Разбрахме се където има аероплан, да могат да се качват всички жители на Европейски Съюз ", изясни още Борисов.

Премиерът изясни и за диалога си тази заран с австрийския канцлер Себастиан Курц, който е обяснил, че на страната му са нужни незабавно защитни дрехи за хората от първа линия.

Освен това през днешния ден в Министерския съвет е взето решение за закупуването на 1 милион маски и 50 респиратора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР